tannreiser
Tannlege Ungarn 12 Revay ut Budapest
tannlege i utlandet
tannlege budapest
Helvetic Clinic-tannlege i Ungarn 12 Gjenta ut Budapest
tannbehandling budapest
tannklinikk ungarn

Attraksjoner Budapest

Budapest er en av Europas vakreste byer. Takket være dets tusen år gamle historie, kultur og arkitektur, som har overlevd begge verdenskrigene.

Budapest, en kort historikk

Budapest var opprinnelig en keltisk by kalt Aquincum, og ble senere den romerske hovedstaden i provinsen Pannonia. Ungarerne ankom sent i det 8. århundre. Under den mongolske invasjonen i 1241-42 ble den eksisterende byen plyndret. På 15-hundretallet ble byen gjenopprettet, og ble det kulturelle senteret for humanist-renessansen. Omanerne styrte byen i nesten 150 år før en ny, velstående æra startet på 18- og 19-hundretallet. De to byene Buda og Pest, som utviklet seg uavhengig av hverandre på hver side av elven, ble slått sammen i 1873. Byen du ser i dag gjenspeiler denne perioden.
Attraksjoner Budapest   Attraksjoner Budapest Ungarn    Attraksjoner Budapest - Tannreise

Attraksjoner i Budapest

De berømte kronjuvelene er utstilt i den neo-gotiske parlamentsbygningen. utover dette er det hele 223 museer å velge blant. Dersom du er interessert i kunst anbefales kunstmuseet. Dersom du foretrekker historie bør du besøke Aquincum Museum eller Nagyteteny-slottet. Slottsbakken langs Donau er en arkitektonisk attraksjon som har inspirert mange kunstnere i tidens løp. Omkring slottet finnes det tre kirker, seks museer og mange andre bygninger, passasjer og steder som er verdt å besøke.

Attraksjoner i BudapestEn Donautur gjennom Budapest

Det er sju øyer mellom Buda og Pest; den største av disse er Csepel, som er nesten 50 kilometer lang og seks til åtte kilometer bred. Den nordlige spissen er del av byen. Margaretøya er 2,5 kilometer lang og mindre enn 400 meter bred. Turister og innbyggere bruker den som et hvile- og rekreasjonsområde. Øya med det vanskelige navnet Hajogyari-Sziget, er en kunstig øy som tilbyr forskjellig vannsport. Den populære festival øya kalt Sziget, ønsker hundrevis av artister og mer enn 400 000 besøkende velkommen hvert år. Øya utvides stadig takket være initiativ som bygging av boliger og rekreasjonssentre. Det foreligger dessuten planer om kasino, hotell og en marina.

Ungarske bad

Tannreise BudapestEt besøk i Budapest ville ikke vært komplett uten et besøk hos et av de ungarske badene. Det kjente Rudas bad er datert tilbake til 1550, ved begynnelsen av den tyrkiske perioden, etter den romerske perioden. Den tyrkiske arkitekturen er bemerkelsesverdig, og det imponerende svømmebassenget er bygget nedenfor en ti meter bred kuppel. Dersom budsjettet ditt tillater det, er dette det ideelle stedet for avslapping på slutten av dagen. Badet har nylig gjennomgått en fullstendig modernisering.
Moderne bad fra begynnelsen av det 20. århundre inkluderer Gellért-komplekset som inkluderer både et bad og et hotell. Szechenyi-badene har både svømmebasseng og
utendørs basseng. Det finnes mer enn ti innendørs bassenger, i tillegg til en lang rekke spa-fasiliteter.
Budapest er en by du ikke bør gå glipp av. Mange besøkende har uforglemmelige minner om byen, og kommer jevnlig tilbake. Det er en flott by å bo i med vennlige og gjestmilde innbyggere. Du bør ikke gå glipp av de kulinariske spesialitetene i regionen, som også er mye billigere enn i andre europeiske hovedsteder. Navnene på de ulike rettene avslører trolig ikke mye om innholdet, men du kan definitivt forvente flotte måltider med mye kjøtt og poteter, akkompagnert av ungarsk øl eller en lokal likør, som for eksempel den plantebaserte drikken Unicum eller fruktbaserte Palinka.

Budapest metro-kart

metro budapest

Velkommen til Budapest!

Restauranter i Budapest
Ting å se i Budapest

HVORFOR VELGE HELVETIC CLINICS

VURDERT SOM NR. 1 I EUROPA

SERTIFIKATER

PASIENTOMTALER

Helvetic Clinics og Unicef

RING MEG