tannreiser
Tannlege Ungarn 12 Revay ut Budapest
tannlege i utlandet
tannlege budapest
Helvetic Clinic-tannlege i Ungarn 12 Gjenta ut Budapest
tannbehandling budapest
tannklinikk ungarn

PRISER OG KJENNETREKK VED TANNKRONER

Tannkrone priser

For å redusere prisen på tannkroner, sender mange tannleger pasientens avtrykk til Kina eller India. De ferdige kronene blir så returnert til tannlegen via budbringere. Det gir tannlegene muligheten til å tilby billigere tannkroner.

På Helvetic Clinics produserer vi alle våre tannkroner i protese laboratoriet ovenfor klinikken. Dette tillater oss å halvere tiden, og også foreta eventuelle raske endringer, som dermed garanterer bedre kvalitet.

Kronepriser avhenger av mange faktorer:

 • Kronematerialet (metall keramikk, zircona, Emax)
 • Tannlegen sitt rykte
 • Protese lab sitt rykte
 • Stedet som produserer kronen

På listen under finner du de vanligste prisene for tannkroner i ulike europeiske land

Frankrike (alt inkludert)

 • Metall-keramikk tannkrone pris i Frankrike: fra 4050 til 5400 NOK
 • Zirconia tannkrone pris i Frankrike: fra 6300 til 8100 NOK
 • Emax tannkrone pris i Frankrike: fra 8100 til 11700 NOK

Belgia (alt-inkludert)

 • Metall-keramikk tannkrone pris i Belgia: fra 3600 til 4950 NOK
 • Zirconia tannkrone pris i Belgia: fra 5850 til 7200 NOK
 • Emax tannkrone pris i Belgia: fra 7200 til 10800 NOK

Sveits (alt inkludert)

 • Metall-keramikk tannkrone pris i Sveits: fra 800 til 1200 Sveitsiske francs
 • Zirconia tannkrone pris i Sveits: fra 1100 til 2000 Sveitsiske francs
 • Emax tannkrone pris i Sveits: fra 1600 til 2500 Sveitsiske francs

Ungarn (alt inkludert)

 • Metall-keramikk tannkrone pris i Ungarn: fra 2250 til 4050 NOK
 • Zirconia tannkrone pris i Ungarn: fra 3600 til 4500 NOK
 • Emax tannkrone pris i Ungarn: fra 4050 til 4950 NOK

På Helvetic Clinics får du alt inkludert i våre faste priser. Du trenger ikke betale noe ekstra for anestesi eller andre tilleggs kostnader. Enten du har planlagt å legge inn et tannimplantat eller en naturlig tann, vil våre priser for tannkroner være følgende:

 • 2610 NOK for en keramikk-metalisk krone
 • 4140 NOK for en zircona krone
 • 4500 NOk for en Emax krone

En krone kan være laget av metall, kromkobolt eller nikkelkrom-porselen. Kronene som benyttes i dag er enten porselen fusjonert til metallkroner, eller porselenkroner (også kalt fullporselen). Når det gjelder porselen (sistnevnte kategori) finnes det ulike kvalitetsnivåer.

Hos Helvetic Dental Clinics benytter vi de beste materialene innen tannporselen, det vil si zirkonium eller Emax-kroner.

Porselen fusjonert til metallkroner

Som navnet antyder har porselen fusjonert til metallkroner, også kjent som PFM (porselen fusjonert til metall), en metallbase som dekkes med porselen. Metallet er i dette tilfellet ikke synlig. Hovedfordelen med å fusjonere porselenet til en metallkrone er prisen, som er lavere enn for en krone bestående utelukkende av porselen. Den andre fordelen med PFM-kroner er kvaliteten. Du vil aldri få problemer når det kommer til varigheten av en slik krone. Det finnes imidlertid en ulempe: over tid (2-5 år), avhengig av pasienten, har tannkjøttet en tendens til å trekke seg tilbake. Dersom dette er tilfellet vil metallkronens base avsløres. Siden det er metall under porselenet vil en grå linje kunne vises og gi en uønsket, uestetisk effekt.

Tannkroner priser - Tannbehandling i utlandet

Zirkoniumkroner i porselen

Zirkoniumkroner inneholder ikke metall. Ulikt PFM vil du derfor ikke se den blottede basen dersom tannkjøttet trekker seg tilbake. Fra et kosmetisk synspunkt har derfor Zirkoniumkronen en klar fordel i forhold til metallkeramiske kroner. Den eneste ulempen er prisen, da den er mye høyere enn prisen for metallkroner.

E-max krone

E-max kronen anses for å være det beste valget i dagens marked. Den eneste ulempen er prisen, som er enda høyere enn for zirkoniumkronen. E-max tilbyr en transparent farge og enestående varighet for fasader, kroner og broer. Det er ingen annen krone som kan konkurrere med E-max. Det er en flott og gjennomsiktig krone i 100 % porselen, med den aller høyeste grad av styrke og varighet. Kronen er laget fra en enkelt blokk av porselenlitium-disilikat, et materiale som er spesielt utvalgt for overlegen hardhet og stabilitet, noe som gjør det til et veldig populært produkt. E-max kronen anses for å være en viktig milepæl når det kommer til teknologisk avansement i moderne tannbehandling; porselenkronens glass er både hardt og slitesterkt, samtidig som det har et delikat utseende. I dagens marked anses denne kronen for å være det beste valget når det gjelder å oppnå et sømløst samsvar med eksisterende tenner. Den gjennomsiktige fargen og realistiske formen, gjør at kronene ikke kan skilles fra eksisterende tenner.

Hvorfor vi unngår bruk av Procera

Vi vet at Procera er tilgjengelig på markedet, men vi fraråder bruk av dette produktet. Procera er et varemerke i keramikk som benyttes for å fremheve hardheten i kronen i forhold til andre kroner. En vitenskapelig undersøkelse utført ved University of Saskatchewan i Canada sammenligner tre kroner: E-max, PFM og den helkeramiske Procera-kronen. Studiene viste at E-max kronene er sterke, varige og er mindre sannsynlig å slå sprekker eller få brudd sammenlignet med andre kroner. De har dessuten mindre tendens til å få skår og revner. Du finner resultatene fra undersøkelsen her.

Plassering

En krone kan plasseres enten på en levende eller en død tann.
Typer av kroner: Tannlegen din vil normalt informere deg om valgalternativene dine.
Forberedelse av tannen: Dersom tannens rot er intakt, men den synlige delen av tannen ikke lenger eksisterer, er det nødvendig med en rotbehandling der et anker skrues inn i roten. Så snart denne er på plass kan tannlegen plassere kronen på den.
Dersom tannen eksisterer, er det kanskje ikke nødvendig å behandle rotkanalen. I dette tilfellet forberedes tannen ved å slipe den, før det tas et avtrykk. Kronen plasseres direkte på tannen uten bruk av anker.

Implantat

En krone kan plasseres på et implantat eller, dersom tannroten muliggjør det, direkte på tannen. Dersom tannen må trekkes, vil imidlertid tannlegen sette inn implantatet etter en helbredelsesperiode på fire til seks måneder, før den dekkes med en krone. I løpet av denne tiden er det normalt et tomrom der implantatet ble plassert. Det er også mulig å sette på en krone på en eksisterende tann; i dette tilfellet vil det være et tomrom mellom tennene i den tidsperioden det tar laboratoriet å forberede kronen. Dersom tannen er bak i munnen er det mulig å leve med en manglende tann, mens man venter på plassering av kronen. Dersom tomrommet er i fortennene, vil naturligvis ikke pasienten måtte gå tannløs gjennom prosessen. Det lages derfor en midlertidig krone som fyller tomrommet helt til den endelige kronen er klar.

Levetid

Kronens levetid varierer sterkt. Med god tannpleie og dersom pasienten opprettholder upåklagelig tannhygiene kan den vare i mellom 30 og 40 år, av og til livet ut. Viktige elementer som påvirker kronens levetid er kvaliteten på behandlingen, og kvaliteten på materialene som er brukt.

Du fortjener det beste! Helvetic Dental Clinics – kroner i utlandet.

HVORFOR VELGE HELVETIC CLINICS

VURDERT SOM NR. 1 I EUROPA

SERTIFIKATER

PASIENTOMTALER

Helvetic Clinics og Unicef

RING MEG