tannreiser
Tannlege Ungarn 12 Revay ut Budapest
tannlege i utlandet
tannlege budapest
Helvetic Clinic-tannlege i Ungarn 12 Gjenta ut Budapest
tannbehandling budapest
tannklinikk ungarn

Tannproteser

Det finnes to ulike typer tannproteser – hel- og delproteser. Helproteser brukes når alle tennene mangler, delproteser benyttes når kun noen tenner skal erstattes.

Midlertidige proteser

Dersom du mangler tenner vil Helvetic Dental Clinics tilby en midlertidig protese. Tannlegene våre lager aldri endelige tannproteser umiddelbart eller trekking. Ben og tannkjøtt har en tendens til å krympe noe, spesielt i helbredelsestiden etter trekking. Derfor må en midlertidig protese justeres og bør anses som en overgangsløsning.

Helproteser

Dette er permanente proteser som erstatter alle tenner.

Tannproteser - Tannbehandling i utlandet

Antoinette B. februar 2014
Helvetic Clinics Budapest, Ungarn

Dr. Laszlo Lukacs (implantater), Dr. Brigitta Szabo (proteser) 
Lokatorprotese i over- og undermunnen

Delproteser

En delprotese består normalt av erstatningstenner som sitter fast på en rosa base. Denne er tilknyttet en metallramme som holder protesen på plass. Delproteser benyttes når du fortsatt har en eller flere naturlige tenner i over- eller undermunnen. En delprotese fyller tomrom mellom manglende tenner, og forhindrer andre tenner fra å bevege seg. En delprotese festes på nærliggende tenner og kan tas ut.

Implantat – understøttede proteser

I noen få tilfeller når benet har trekt seg for mye tilbake er det ikke mulig å sette i implantater. I et slikt tilfelle kan en normal protese benyttes for å erstatte tennene. Dersom implantater er et mulig alternativ, kan tannimplantatene benyttes til å støtte en tannprotese. Dette er tannproteser som klikkes på plass, og er kjent som understøttede proteser, lokatorproteser, klikkproteser eller dekkproteser. Slike tannproteser passer perfekt for pasienter som er vant til å bruke proteser. De som allerede er vant til å bruke tannproteser vil være veldig fornøyd med denne løsningen, fordi tannprotesen holdes på plass av implantatene, så man får en følelse av stabilitet som man ikke oppnår ved bruk av andre protesetyper.

Hvor mange implantater?

For klikkproteser kan vi bruke 2 til 6 implantater. Jo flere implantater, jo bedre følelse av stabilitet og sikkerhet får pasienten.

Finnes det alternativer til tannproteser?

Ja, tannimplantater kan brukes til å støtte broer, noe som fjerner behovet for en protese. Du kan dermed unngå den rosa basen som dekker innsiden av munnen, og får tenner i porselen med naturlig utseende. En fast bro er et bedre alternativ i en slik situasjon, men klikkproteser kan av og til også fungere bra. Kostnaden er normalt høyere, men implantater, kroner og broer ser mer naturlig ut. Det er ikke alle pasienter som egner seg til å få implantater. Tannlegen din vil informere deg om de ulike alternativene og dessuten ta hensyn til ditt budsjett.

Hva er tannproteser laget av?

Tannproteser fremstilles i akryl.

Priser fra ca 5000, – Sjekk vår prisliste her

HVORFOR VELGE HELVETIC CLINICS

VURDERT SOM NR. 1 I EUROPA

SERTIFIKATER

PASIENTOMTALER

Helvetic Clinics og Unicef

RING MEG